פרס ירושלים
פרס ירושלים ניתן על ידי עיריית ירושלים בנושאים שונים. קיימים פרסים בנושא: ספרות (הניתן החל משנת 1963), ספרות תורנית, ארכאולוגיה, מפעל חיים ועוד.
בשנת 1998 הוחלט על הרחבת התחומים בהם מחולק הפרס, ועל מתן פרס דו שנתי מיוחד בתחום הפרוזה ובתחום השירה, כמו גם פרסים נפרדים בתחומים נוספים כגון חינוך, אזרחות טובה, ציור, פיסול ואדריכלות. ועדת מתן הפרס ממונה מחדש מדי שנה.
פרס ירושלים לחופש הפרט והחברה
פרס ירושלים לחופש הפרט בחברה הוא פרס ספרותי דו-שנתי, הניתן לכותבים שהתמודדו בכתביהם עם נושאים של חירות האדם, חברה, פוליטיקה וממשל. הפרס מוענק ביריד הספרים הבינלאומי בירושלים על ידי עיריית ירושלים משנת 1963 ואילך. חלק ניכר ממקבלי הפרס זכו כעבור שנים ספורות בפרס נובל לספרות.
שמות הזוכים בפרס
|
|
פרסים נוספים הנקראים "פרס ירושלים"עיריית ירושלים מעניקה פרסים נוספים הנקראים אף הם "פרס ירושלים ל...": פרס ירושלים לספרות על שם עגנוןפרס ספרותי, על שמו של הסופר ש"י עגנון, איש ירושלים, המחולק אחת לשנתיים ליוצרים מצטיינים בתחום הפרוזה. בין הזוכים:
פרס ירושלים לשירה על שם אורי צבי גרינברגפרס ספרותי, על שמו של המשורר אורי צבי גרינברג, הפרס נוסד ב-1997 הוא מחולק אחת לשנתיים ליוצרים מצטיינים בתחום השירה. מתן הפרס מלווה במתן פרס כספי, שערכו בשנת 2006, 20,000 שקלים. |
פרס ירושלים לארכאולוגיה
פרס לארכאולוג. הפרס ניתן מאז מלחמת ששת הימים. בפרס זכו בין השאר:
פרס ירושלים לאחדות ישראל
ערך מורחב – פרס ירושלים לאחדות ישראל
פרס ירושלים לספרות תורנית
ערך מורחב – פרס ירושלים לספרות תורנית
הערות שוליים
- ^ מירב לוי, עמוס עוז וחנוך ברטוב זוכי פרס י-ם לספרות, nfc.
- ^ עמר לחמנוביץ, פרס עגנון לאמנות הסיפור יוענק לחיים באר, באתר ישראל היום, 3 בדצמבר 2017