בנדיקוטיים

מתוך המכלול
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
בנדיקוטיים
בנדיקוט חום דרומי
מיון מדעי
ממלכה בעלי חיים
מערכה מיתרניים
מחלקה יונקים
תת-מחלקה יונקי כיס
על-סדרה חיות כיס אוסטרליות
סדרה בנדיקוטאים
משפחה בנדיקוטיים
שם מדעי
Peramelidae

בנדיקוטיים או פרמליים (שם מדעי: Peramelidae) הם משפחה של כיסאים אוסטרליים החיים ברחבי אוקיאניה - בעיקר באוסטרליה וגינאה החדשה, ואף במספר איים פפואניים ואידונזיים. המשפחה היא הגדולה בסדרת הבנדיקוטאים, וכוללת מספר רב של מינים. בעבר היו כלולים במשפחה גם הסוגים בנדיקוט רגלי-חזיר, ובילבי, אך בעקבות מחקרים גנטיים ושוני חיצוני רב, הסוגים נחשבים כיום כמשפחות בפני עצמן - בילביים ובנדיקוטיים רגלי-חזיר.

מאפיינים

הבנדיקוטיים הם חיות כיס קטנות יחסית: החל מהבנדיקוט העכברי שאורכו הוא 17.5-15 ס"מ וגודלו כגודל עכבר, וכלה בבנדיקוט הענק אשר מגיע לאורך של 56-39 ס"מ ולמשקל של 4.7 ק"ג וגודלו כגודל הארנבת. הבנדיקוטיים מתאפיינים בזנבות דקים וקצרים, באוזניים דמויות עכבר, ובחוטם ארוך וחד. גופם קומפקטי ועגלגל ויש להם שיניים חדות; נוסחת השיניים שלהם בשתי הלסתות היא די מקבילה: בלסת העליונה היא 5.1.3.4, ובלסת התחתונה 3.1.3.4.

בניגוד לכיס של נקבת הקנגורו שפתחו בצד הקדמי, פתח הכיס של נקבות הבנדיקוטיים ממוקם בצד האחורי, והוא מכיל כשמונה פטמות. הגודל המרבי של ההמלטה הוא כ-8 ולדות, אם כי 4-2 ולדות בכל המלטה הוא מספר אופייני יותר. תקופת ההריון של הבנדיקוטיים היא הקצרה ביותר מבין היונקים: 12.5 ימים בלבד. ולדות הבנדיקוט נגמלים לאחר כחודשיים ומגיעים לבגרות מלאה בתום 3 חודשים בלבד. מאפיינים אלו מאפשרים לנקבות להמליט יותר מפעם בכל עונת רבייה, ועל כן למשפחת הבנדיקוטיים יש פריון גבוה במיוחד לעומת חיות כיס אחרות.

חלק הארי של תזונת הבנדיקוטיים מורכב מחסרי חוליות הקבורים באדמה, והם גם נוהגים לאכול כמויות ניכרות של זרעים, פטריות ופירות. בית הגידול של הבנדיקוטיים משתנה בחדות בין המינים: מינים רבים יעדיפו יערות גשם טרופיים, בעוד אחרים יעדיפו אזורים מדבריים.

טקסונומיה

בנדיקוט חוטמני (Perameles nasuta)

קישורים חיצוניים

סמל המכלול גמרא 2.PNG
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רישיון cc-by-sa 3.0