הפיגוע בנמל אשדוד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הפיגוע בנמל אשדוד
חלק מהאינתיפאדה השנייה
אנדרטה בעיר אשדוד לזכר הרוגי הפיגוע
אנדרטה בעיר אשדוד לזכר הרוגי הפיגוע
תאריך 14 במרץ 2004
מקום אשדוד
מטרה נמל אשדוד
סוג פיגוע התאבדות
הרוגים 10
פצועים 16
מבצע חמאסחמאס חמאס ופת"חפת"ח פת"ח

הפיגוע בנמל אשדוד היה פיגוע התאבדות כפול שאירע ב-14 במרץ 2004 בנמל אשדוד. 10 נהרגו ו-16 נפצעו. החמאס והפת"ח לקחו אחריות על הפיגוע.

הפיגוע

ב-14 במרץ 2004 שני מחבלים מתאבדים פלסטינים חגורים בחגורות נפץ שהוחבאו מתחת לבגדיהם התקרבו לנמל אשדוד. למרות סידורי הביטחון העצומים במתחם, המחבלים הצליחו לחדור לתוכו. ב-16:20 שני המחבלים פוצצו את עצמם- אחד התפוצץ בבניין משרדים במתחם, והשני התפוצץ לאחר כמה רגעים על הגדר בכניסה לנמל. מעוצמת הפיצוץ נהרגו 10 אזרחים, 8 מהם עובדי הנמל, ונפצעו 16.

החמאס והפת"ח נטלו אחריות משותפת לפיגוע ואמרו כי הוא בוצע על ידי שני בני 18 ממחנה הפליטים ג'אבליה שברצועת עזה. שני המחבלים הצליחו לחדור מהרצועה כשהסתתרו בתוך מכולה עם דופן כפולה שעברה במעבר קרני[1]. מנהיג חמאס בעזה מסר כי התוכנית המקורית הייתה להתפוצץ לצד מכלי דלק בנמל; ישראל אמרה כי המחבלים התכוונו לבצע "מגה פיגוע" עם מאות נפגעים, אך במקום זאת הם התפוצצו במרחק מאות מטרים ממכלי הדלק. מאוחר יותר נחשף כי ניזאר ריאן מימן ותכנן את הפיגוע. בעקבות הפיגוע התקבלה בקבינט המדיני-ביטחוני החלטה לחסל את מנהיג החמאס אחמד יאסין, ו-8 ימים לאחר הפיגוע הוא חוסל[2].

לאחר האירוע, נבנו שתי אנדרטאות זיכרון לנרצחים בפיגוע; האחת בשדרות בן-גוריון פינת שדרות הרצל בעיר אשדוד, אנדרטה עשויה כגשר מתכת מבוקע ומעליו שחפים מרחפים. השנייה היא כיכר בכניסה לנמל שנקראת '"כיכר השמונה", לזכר שמונה מעובדי הנמל שנהרגו בפיגוע, כיכר ובה שמונה עצי זית.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ברוך קרא, זוהר בלומנקרץ ושירות "הארץ"‏, טכנאי במסוף קרני הושעה בשל הפיגוע באשדוד, באתר וואלה!‏, 30 במרץ 2004
  2. ^ פליקס פריש, ‏צה"ל התנקש בראש ארגון חמאס השייח' אחמד יאסין, באתר גלובס, 22 במרץ 2004


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35282836הפיגוע בנמל אשדוד