שמח לבשר למכלולאים פעילים, שב"ה חזרתי לתקופת מה לערוך באתר.. אשמח שתפנו אותי לדיונים חשובים בנושא חסידות חב"ד. תודה מראש
שיחת משתמש:לכתחילה אריבער!/ארכיון זרימה
מראה
אה... התגעגענו אליך!
ברוך הבא!
יש דיום כעת על ערך שעשיתי שיחה:הקר
ברוך השב !
אגב ככל הידוע לי אין מניעה שחסידי חב"ד יערכו גם בערכים לא חב"דיים ![]()
אולי אין מניעה, אך עדיף שהם יתעסקו במה שהם יודעים..
האם רשימת הערכים המתוכננים שבדף שלי, יש להם בכלל חשיבות? אשמח שתענו לי
{{מונחון|...|לא יודע איך מתייגים כאן..}}
מתייגים {{מכלולאים פעילים}}
אה, ![]()
וואו.. זה הרבה מדי בכדי לפרט, אבל אתן לך כלל כללי לדעתי העניה, והוא שכל מושג שאינו מוכר ומובן למי שאינו חבד"י והמסתעף, אין מקומו באנצי' שפונה לכלל הציבור.
לא צריך להיות הפוך?
אנחנו צריכים לעזור לאנשים שרוצים את המידע הדרוש. לא רק לספק את מה שידוע לכולם, לא?
זה בתור סימן, לא סיבה.
אם זה מושג שלא מוכר למי שאינו חב"די, אות הוא כי הוא פנימי, ומקומו באנצי' פנימית.
שמש מרפא, כלומר שאני צריך להסתובב יום אחד בכולל של בעלזא או של ליטאים בבני ברק בשביל להבין מה הם המושגים שהם לא יודעים עליו?.. ![]()
יש לצמצם בנושאים פנים חב"דיים.
ככל שיש נושא רחב, יש לכתוב על הנושא מכל ההיבטים, כולל שיטת חב"ד.
ערך פנים חב"די בלבד - אמור להיות ממש מושג יסודי ורחב בחב"ד, לא מצומצם.
כמובן שזה אמור להיות כתוב בעברית ובצורה שתהיה מובנת לכלל הקוראים. כרגע רוב ערכי הקבלה אצלנו לא מובנים אף ללומדי חסידות.
בקשר לתאריך העכשווי, אני מודיעך שישנה טיוטה בשם י"ד כסליו יום נישואי הרבי מליובביץ', אם תוכל לשפר אותה ולהכשירה לערך.
תודה רבה על ההערה, בעז"ה מקוה לשפרה.
![]()
| | ||
|
כדי לסייע לך להצטרף לעורכים באפשרותך לגשת:
|
הנחיות וסיוע: | |
| כדאי מאד להקדיש שעה לעבור על כל הקישורים המופיעים כאן. הם יועילו לך רבות בהמשך עבודתך. | ||
מוזמן ליצור את הערך לכתחילה אריבער...
תודה רבה. אגב, עמוס חדד, יש לערך הזה חשיבות במכלול לפני שאני יתחיל לערוך (הבנתי שבמכלול הכללים נוקשים בחשיבות ערכים)?
אז ככה, אני באופן אישי בעד. זה נראה לי מושג שיצא מחוץ לחסידות חב"ד ומעניין קהלים נוספים. אבל בהחלט יתכן ויש שיסברו שהוא לא חשוב.
הייתי מציע לך - להעתיק מחב"דפדיה את הערך למשתמש:לכתחילה אריבער/לכתחילה אריבער ולערוך אותו לסגנון המכלולאי, להרחיב ולשפץ, ואז יתנהל דיון מכובד ואשתדל לקדם את הערך ככל יכולתי.
אגב, מה דעת שמואל חיים, חב"דניק, אבגד, Men770, ושאר חב"דניקים דהכא?
הערך בחב"דפדיה הוא קצר בנושא, יש עוד מקום להרחיב. בכל מקרה, אני מעדיף כעת (בעז"ה בהמשך אני יצור את משתמש:לכתחילה אריבער!/לכתחילה אריבער (באם יהיה לו חשיבות) בל"נ ) להתעסק בנושאים חשובים שאין עליהם ערכים, למשל משתמש:לכתחילה אריבער!/הפצת המעיינות. מוזמנים לעזור, תודה.
ע"פ מה שנראה, לא נראה ש"לכתחילה אריבער" זכאי לערך, מה שגם אין מה לכתוב עליו אפשר אולי לעשות הפניה לרבי שמואל שניאורסון
ייתכן.
נראה לי שכן יש חשיבות למונח זה
אין נושאים ישנים יותר
