קמח מצה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי.
| ||
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. |
קמח מצה עשוי ממצה שרוסקה לפירורים קטנים. שימושו העיקרי הוא בפסח, כתחליף לקמח במאכלים מסוימים, כגון לחמניות כשרות לפסח, אף שפירורי קמח מצה גסים במידה ניכרת מגרגרי קמח. קמח מצה משמש גם למאכלים המבוססים מלכתחילה על קמח מצה, כגון קניידלעך. יש שעושים שימוש בקמח המצה גם בשאר ימות השנה ולא רק בפסח.[1]
הנוהגים לא לאכול בפסח מצה שרויה, אינם משתמשים בפסח בקמח מצה, ובמקומו הם צורכים בדרך כלל קמח תפוחי אדמה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: קמח מצה |
- קמח מצה בערב פסח, באתר "כיפה"
הערות שוליים
- ^ עז תלם, מאמן המטבח: מה ההבדל בין קמח מצה לקמח רגיל?, באתר וואלה!, 02 באפריל 2014