ראנד פול

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ראנד פול
Rand Paul
Rand Paul, official portrait, 112th Congress alternate.jpg
שגיאת לואה ביחידה יחידה:Wikidata בשורה 335: attempt to index field 'wikibase' (a nil value).
לידה 7 בינואר 1963 (גיל: 60)
פיטסבורג, פנסילבניה, ארצות הברית
מדינה ארצות הברית
מפלגה GOP logo.svg המפלגה הרפובליקנית
חבר הסנאט מטעם מדינת קנטקי
3 בינואר 2011 – מכהן
(12 שנים)

רנדל הווארד "ראנד" פולאנגלית: Randal Howard "Rand" Paul; נולד ב-7 בינואר 1963) הוא פוליטיקאי אמריקאי המכהן כחבר הסנאט של ארצות הברית מטעם מדינת קנטקי. פול חבר במפלגה הרפובליקנית ובתנועת מסיבת התה. בנו של חבר הקונגרס לשעבר רון פול.

ביוגרפיה

פול נולד בפיטסבורג שבפנסילבניה, השלישי מחמישה ילדים של קרול ורון פול. בגיל חמש עבר עם משפחתו לטקסס, שם עבד אביו כרופא מיילד ובהמשך נבחר לחבר בבית הנבחרים של ארצות הברית. ב-1981 לאחר שסיים את לימודיו התיכוניים החל בלימודי ביולוגיה ואנגלית באוניברסיטת ביילור אך עזב אותם לפני סיום התואר הראשון לאחר שב-1984 התקבל ללימודי רפואה באוניברסיטת דיוק. ב-1988 קיבל את תואר ה-MD, התמחה בכירורגיה כללית בבית חולים באטלנטה וב-1993 סיים התמחות ברפואת עיניים במרכז הרפואי של אוניברסיטת דיוק. לאחר נישואיו עבר עם רעייתו לקנטקי, מקום מגורי הוריה[1]. הוא עסק במשך 17 שנים ברפואת עיניים בבולינג גרין שבקנטקי, התמחה בניתוחי קטרקט, גלאוקומה, תיקוני ראייה בלייזר והשתלות קרנית. ב-1995 הוא הקים את הקליניקה לרפואת עיניים של ארגון ליונס בדרום קנטקי.

ב-1994 ייסד בקנטקי קבוצת מעקב אחר הוצאות הממשל ומיסוי. בעקבות המשבר הכלכלי העולמי ב-2008 הצטרף לתנועת מסיבת התה. בעקבות החלטתו של ג'ים באנינג, הסנאטור המכהן מטעם קנטקי, כי לא יתמודד פעם נוספת בבחירות, הודיע פול כי הוא יתמודד על תפקיד בסנאט של ארצות הברית. הוא ניצח בפער גדול בבחירות המקדימות של המפלגה הרפובליקנית במאי 2010 וזכה ל-55.7% מקולות הבוחרים בבחירות הכלליות, בהם התמודד מול ג'ק קונוויי, היועץ המשפטי של מדינת קנטקי מהמפלגה הדמוקרטית.

בסנאט מכהן פול כחבר בוועדת החוץ (משנת 2013), ועדת הבריאות, הפנסיה החינוך והעבודה (מ-2011), הוועדה לביטחון הפנים (מ-2011) ו-וועדת העסקים הקטנים והיזמות (מ-2011). כמו כן כיהן בשנים 2011–2013 כחבר בוועדת האנרגיה ומשאבי הטבע.

במרץ 2013, בעת דיון על מינויו של ג'ון ברנן לראש ה-CIA, כשקיבל פול את זכות הדיבור הפתיע כשציין שהוא לא מתכוון להפסיק לדבר עד שנשיא ארצות הברית ברק אובמה יבהיר אם בכוונתו לאשר חיסולים של אזרחים אמריקאים באמצעות כלי טיס לא מאוישים על אדמת ארצות הברית. הפיליבסטר של פול נמשך כמעט 13 שעות וזכה לתשומת לב ציבורית רבה[2][3].

באפריל 2015 הודיע על התמודדותו בבחירות לנשיאות ארצות הברית 2016[4]. הוא פרש מהמירוץ בפברואר 2016, לאחר כישלון באסיפות הבחירה באיווה של המפלגה הרפובליקנית, בהן סיים חמישי. הוא הכריז על התמודדותו לבחירה מחודשת לסנאט מטעם קנטקי ונבחר לכהונה נוספת ברוב של כ-57%.

פול נשוי לקלי ואב לשלושה בנים. הוא סובל מלקות שמיעה ומרכיב מכשירי שמיעה בשתי אוזניו[5].

עמדותיו

פול הציג דעות ליברטריאניות המתנגדות להעלאת מיסים, תמיכה בקיצוץ תקציבי, הגבלת משך כהונת חברי קונגרס ל-12 שנים, והקטנת מעורבות הממשלה[6]. בתחום יחסי החוץ הוא תומך במדיניות של בדלנות ואי התערבות, כולל קיצוץ בתקציבי סיוע חוץ[7][8][9]. לדבריו על ארצות הברית להיות מובילת העולם, אך לא השוטר או הכספומט שלו, והאיום הגדול ביותר על ביטחונה הוא החוב הלאומי העצום שלה[10]. הוא נחשב לסנאטור הרפובליקני היחיד המשמיע ביקורת על ישראל.

בנושאי ביטחון הוא מתנגד לפעולות צבאיות של ארצות הברית, בין תחת דגל האו"ם ובין בלעדיו. במסגרת זו הוא היה למשל בין הרפובליקנים היחידים שגינו את התקיפה האמריקאית בסוריה (2017). בניגוד לאביו רון פול, הוא הצהיר על התנגדותו להסכם המעצמות על תוכנית הגרעין האיראנית.

פול ציין כי הוא מאמין במוסד הנישואים המסורתי ומאמין כי על כל מדינה בארצות הברית להחליט בעצמה על המדיניות בנושא ולא שתוכתב על ידי הממשל הפדרלי. הוא מתנגד חריף להפלות והגיש הצעה לחוק להגנה על חיי העובר מיום היווצרו. בתחום האנרגיה הוא תומך בהרחבה של קידוחים וחיפושים על קרקעות מדינה, והרחבה של מערכת צינור הנפט קיסטון, חרף התנגדות ארגוני שמירת הטבע. בנושא ההגירה לארצות הברית, מתנגד פול למתן אזרחות למהגרים בלתי חוקיים שהשתקעו במדינה, ותומך בבניית גדרות, מחסומים ובסיסי צבא לאורך הגבול לצורך מניעת חדירת מסתננים. הוא מתנגד לחוק הפטריוט ונגד האזנות של הסוכנות לביטחון לאומי לאזרחים אמריקאים. במאי 2015 ערך פיליבסטר בן 11 שעות למניעת אישור מחדש של החוק[11].

פול תומך באקטיביזם שיפוטי מאחר שלדבריו הוא מקדם מטרות את החופש ואת מטרות השמרנים ויכול להביא לפסילת חוקים ליברלים כגון אובמה-קייר ורגולציות הפוגעות למשל בחופש העיסוק. הוא הביא כדוגמה חיובית את פסיקת בית המשפט העליון של ארצות הברית מ-1905 בתיק לוכנר נגד מדינת ניו יורק שקבעה כי הרגולציה שהגבילה את מספר שעות עבודת האופים נוגדת את חופש החוזים המעוגן בחוקה האמריקאית. הפסיקה הביאה לעידן של אקטיביזם שמרני בבית המשפט שהסתיים ב-1935[12].

בדצמבר 2014 הביע פול תמיכה בחידוש היחסים הדיפלומטיים בין ארצות הברית לקובה שיזם הנשיא ברק אובמה, דבר שגרר לעימות פומבי עם חברו למפלגה, הסנאטור מרקו רוביו, שהתנגד למהלך[13].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ראנד פול בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ QUIZ: Do you know Rand Paul?, אתר פוליטיקו, 9 באוגוסט 2013
  2. ^ Rand Paul pulls plug on nearly 13-hour filibuster on drones, אתר פוליטיקו, 6 במרץ 2013
  3. ^ Rand Paul Tries to Transform a Moment Into a Movement, וול סטריט ג'ורנל, 22 באפריל 2013
  4. ^ Rand Paul Says ‘I Am Running for President’, הניו יורק טיימס, 7 באפריל 2015
  5. ^ Rand Paul: The pied piper, רויטרס, 24 במרץ 2014
  6. ^ אתר למנויים בלבד מאט אפוצו, ניו יורק טיימס, בעל הברית הלא צפוי של שר המשפטים האמריקאי במאבק על חוקי הסמים, באתר הארץ, 4 במרץ 2014
  7. ^ רן דגוני, ‏מחוקק רפובליקני לנתניהו: ותר על הסיוע האמריקני, באתר גלובס, 9 בינואר 2013
  8. ^ רן דגוני, ‏סנטור מבקר דברי אובמה על נתניהו: הנשיא שחצן וחצוף, באתר גלובס, 18 בינואר 2013
  9. ^ סיפורו של הסנאטור הנאבק בראש המתנגדים לתקיפה, חדשות 2, 7 בספטמבר 2013
  10. ^ Sen. Rand Paul: U.S. Must Take Strong Action Against Putin’s Aggression, מאמר דעה של ראנד פול, טיים מגזין, 9 במרץ 2013
  11. ^ Sen. Rand Paul Stages 'Filibuster' To Protest Patriot Act, באתר NPR, ‏21 במאי 2015
  12. ^ Rand Paul: “I’m a judicial activist.”, וושינגטון פוסט, 15 בינואר 2015
  13. ^ Weigel, Dave. "Rand Paul Battles Marco Rubio Over Cuba Policy". Bloomberg. נבדק ב-19 דצמ' 2014. {{cite web}}: (עזרה)


Logo hamichlol.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0