קורטוש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־23:41, 20 ביוני 2018 מאת יוסף (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קורטוש טיפוסי
אפיית קורטושים על גבי גחלים

קורטושהונגרית: Kürtős Kalács, "קורטוש קולאץ'") הוא מאפה הונגרי העשוי מבצק שמרים בצורת גליל. הקורטוש נמכר כמאכל רחוב ובקונדיטוריות, בעיקר בהונגריה ובסביבותיה ובמדינות אחרות. פירוש השם קורטוש בהונגרית הוא ארובה, על שום צורת המאפה. מקור הקורטוש בטרנסילבניה ועד ראשית שנות ה-2000 לא היה מוכר בהונגריה עצמה. שמו נגזר מהמילה ההונגרית Kürt שמשמעותה קרן של חיה. המילה "קולאץ'" מתארת סוג של מאפה הדומה לחלה.

המאכל קיים גם בצ'כיה ונקרא שם טרדלניק (trdelnik).

קורטוש עשוי מבצק שמרים המורכב בצורה סלילית על מערוך עשוי עץ ומגולגל סביבו. לאחר מכן המערוך נכנס לתנור אפייה מיוחד ומסתובב בו מספר דקות בחום גבוה עד שהמאפה מוכן. באירועים וירידים מכינים את הקורטוש על גבי גחלים. בדרך כלל מפזרים על הקורטוש סוכר ההופך לקרמל במהלך האפייה. הקורטוש נפוץ בעיקר בצורתו הבסיסית – בצק עם סוכר, ומקובל גם להוסיף לו קינמון, אגוזים, שקדים ואף שוקולד ונוגט.

בישראל, המאפה מזוהה בשם "קיורטוש" כמותג, אשר פותח על ידי השף-קונדיטור דורון רגב,[1].

ראו גם

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קורטוש בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0