עוגת דאנדי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת דאנדי מצופה בשקדים

עוגת דאנדי היא עוגת פירות סקוטית מסורתית בעלת טעם עשיר[1].

לרוב, העוגה מוכנת מצימוקי קורינתוס, צימוקי סולטנה ושקדים ולעיתים אף מוסיפים לה את קליפות הפירות. מקורה של העוגה במאה ה-19 בסקוטלנד. העוגה יוצרה לראשונה בכמויות מסחריות על ידי חברת קיילרס (Keiller's) שהייתה יצרנית של מרמלדה. בעליה טוענים שהם טבעו את שם העוגה בתור "עוגת דאנדי". אולם, עוגות פירות דומות יוצרו ברחבי סקטולנד. ישנו סיפור עממי לפיו מרי, מלכת הסקוטים, לא אהבה פירות מסוכרים בעוגות שלה ועל כן הכינו עבורה את העוגה בתור עוגת פירות ללא דובדבנים אלא עם שקדים לבנים. את השכבה העליונה של העוגה מקשטים לרוב בשקדים אותם פורסים בצורה שווה ומעגלית. כיום, העוגה נפוצה בחנויות ובסופרמרקטים ברחבי הממלכה המאוחדת.

העוגה אף יוצרה ושווקה בהודו הבריטית וכן בהודו העצמאית לאחר שנת 1947 על ידי חברות אנגליות. החל משנות השמונים מעמדה של העוגה דעך מאד בהודו והיא מיוצרת במספר מחוזות רק לכבוד חג המולד.

נאמר שאליזבת מלכת אנגליה אהבה לאכול את העוגה בשעת התה[2].

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0