עוגת תות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת תות

עוגת תות היא עוגה המשתמשת בתות שדה כמרכיב עיקרי. ניתן להשתמש בתותים בבלילת העוגה, על גבי העוגה ובציפוי. עוגות תותים מוגשות בדרך כלל קרות[1].

סקירה כללית

ניתן להכין עוגות תותים עם תותים בבלילה, עם תותים מעליהן, עם תותים או מילוי תותים בין שכבות של עוגת שכבות, ובכל שילוב שלהן[2].

חלק מעוגות התות מוכנות עם תותים המשולבים בציפוי. ניתן להשתמש בתותים טריים או קפואים[3].

ניתן גם להשתמש בג'לטין בטעם תות כמרכיב בעוגה, אשר יכול לתת לעוגה צבע ורוד, כאשר הוא מעורבב עם הבלילה[4].

ניתן להכין עוגת תותים כמנה ללא גלוטן.

חלק מהגרסאות מוגשות מקוררות, וחלקן קפואות כשלאחר מכן, הן מוגשות במצב קפוא חלקית[5].

גבינת ריקוטה משמשת לעיתים כמרכיב בבלילת העוגה או כתוספת.

עוגת תותים מוכנה לפעמים באמצעות תערובת עוגה מוכנה כבסיס, כמו תערובת עוגה לבנה, שעליה מוסיפים מרכיבים נוספים לבלילה או על גבי העוגה[6].

גלריה

ראו גם

לקריאה נוספת

  • Gill, J.T. (1881). The Complete Bread, Cake, and Cracker Baker: In Two Parts. J. Thompson Gill, manager Confectioner and Baker Publishing Company. p. 205.
  • Brigman, H. (2013). The Fresh Table: Cooking in Louisiana All Year Round. LSU Press. pp. 55–57. ISBN 978-0-8071-5046-7. נבדק ב-2 בדצמבר 2015. {{cite book}}: (עזרה)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת תות בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ נעמה רן, אף פעם לא טעות: מתכונים עם תות, באתר ynet, 3 במרץ 2022
  2. ^ ynet אוכל, החיים שלנו תותים: 10 מתכונים עם תות שדה, באתר ynet, 5 בינואר 2022
  3. ^ נעמה רן, טארט פודינג תותים, באתר ynet, 7 באפריל 2022
  4. ^ מימי נאמן, ‏ללקק את השפתיים: מתכון לעוגת גבינה עם תותים וג'לי, באתר ישראל היום, 30 במאי 2022
  5. ^ אתר למנויים בלבד רותם מימון, כל הדרכים הטעימות להכין עוגת תותים, באתר הארץ, 3 במרץ 2021
  6. ^ מורן גיל, ולנטיין מתוק: עוגת תותים פריכה קלה להכנה, באתר ynet, 14 בפברואר 2022


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0