קרמשניט

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Incomplete-document-purple.svg
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
יש להשלים ערך זה: בערך זה חסר תוכן מהותי. ייתכן שתמצאו פירוט בדף השיחה.
הנכם מוזמנים להשלים את החלקים החסרים ולהסיר הודעה זו. שקלו ליצור כותרות לפרקים הדורשים השלמה, ולהעביר את התבנית אליהם.
קרמשניט
Kremna rezina.jpg

קרמשניטגרמנית: Cremeschnitte) היא עוגת קרם המזוהה בדרך כלל עם בית המלוכה האוסטרו-הונגרי לשעבר. מנה זו פופולרית ברחבי מרכז אירופה והבלקן בווריאציות שונות, שכולן כוללות בסיס של בצק עלים וקרם. במקומות רבים בעולם מוכנסים בין השכבות גם קונפיטורות למיניהן או פירות שונים ומעל השכבה העליונה נהוג לבזוק אבקת סוכר. ידועה גם בשמות נוספים: נפוליאון, מילפיי.

היסטוריה

העוגה הופיעה לראשונה באיטליה בעיר נאפולי בסוף המאה ה-19.[1] טבחים מהעיר החלו להכין אותה מבצק נפוליטאני מסורתי ומרחו קרם וניל עדין בין דפיו. מתכון העוגה התפשט ברחבי איטליה, והיא זכתה (כמו הפיצה "נאפוליטנה") לשם "נפוליטאני", כלומר "מהעיר נאפולי".

כאשר הופיעה העוגה בצרפת, סֻלַּף שמה על ידי הצרפתים והם קראו לה "נפוליאון", אך השם סולף בהדרגה לא מייד. העוגה הפופולרית קבלה את שמו של נפוליאון, הקיסר הצרפתי, שהיה באותה תקופה אחד האנשים הנערצים ברפובליקה.

האיטלקים ניסו להבהיר לצרפתים ששם העוגה הוא ״נאפוליטני״, אך אלו לא ניסו לתקן את הטעות. ההפך, הם פרסמו את העוגה בשם המשובש, תוך הפצת סיפור אגדה המספר על אהבתו של נפוליאון לעוגה שנאפתה לו על ידי טבחיו.[2]

בישראל

לישראל הובאה העוגה על ידי העולים שהגיעו מגרמניה או מהקיסרות האוסטרו-הונגרית. שם מכונה העוגה בשם "קרם שניט" (Cremeschnitte), שפירושו "פרוסת קרם".[2]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קרמשניט בוויקישיתוף

הערות שוליים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0