עוגת בנבורי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת בנבורי

עוגת בנבורי היא עוגת שמרים מתובלת ושטוחה. נקראת על שם מקום יצירתה, בנבורי שבאוקספורדשייר, אנגליה. עוגות בנבורי נעשו באזור במתכונים סודיים מאז 1586 ועדיין נעשות שם היום, אם כי לא באותן כמויות מסחריות.

בעבר היו העוגות נשלחות מבנבורי למקומות רחוקים כמו אוסטרליה, הודו ואמריקה, בדרך כלל בסלי נצרים מקומיים.

עוגות הבנבורי נעשו לראשונה על ידי אדוארד וולצ'מן, בעל מאפייה באנגליה. ומתכונים של העוגה מתועדים בפירסומים של ג'רבייס מרקהאם ואחרים מהמאה ה-17. מתכונים אלה בדרך כלל שונים מאד מן המתכון המודרני של עוגת בנבורי, מבחינת גודלם, אופי המאפה, ודרך ההכנה של המאפה.

בסוף המאה ה-19, חדרי הרענון הידועים בתחנת הרכבת של סווינדון מכרו כהגדרתם "עוגות בנבורי ופאי חזיר (מעופש בעליל)".

מלבד דומדמניות, המילוי בדרך כלל כולל סוכר חום, מי ורדים, רום ואגוז מוסקט. עוגות בנבורי נאכלות באופן מסורתי באנגליה עם תה של אחר הצהריים.

קישורים חיצוניים

מתכון לעוגה (באנגלית)


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0