עוגת דובדבנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־13:55, 7 ביוני 2019 מאת משתמש ישן (שיחה | תרומות) (ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:מאכל

פרמטרים [ מוגש כמנה ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

עוגת דובדבנים
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית
פרוסה של עוגת דובדבנים בריטית מסורתית

עוגת דובדבנים היא עוגה בריטית מסורתית. העוגה מורכבת מדובדבנים מסוכרים המופיעים גם בתוך עוגת מדיירה ספוגית.[1] בעוגת הדובדבנים נעשה שימוש בדובדבנים מסוכרים מכיוון שהלחות בתוך דובדבנים טריים גורמת להם לשקוע לתחתית העוגה, דבר המוביל לעיוות המבנה שלה.[2] הדובדבנים בדרך כלל מחולקים לחצאים או לרבעים, ולאחר מכן הם נשטפים ומקומחים כדי לסייע במניעת שקיעתם בתוך העוגה.[3]

עוגות שבתוכן דובדבנים נמצאות במטבחים רבים אחרים.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת דובדבנים בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. Alan Davidson, The Oxford Companion to Food, Oxford University Press, 2014. (באנגלית)
  2. Recipe: Three-cherry cake, Mail Online, ‏2012-11-04
  3. Caroline, Cake, Crumbs and Cooking: Cherry Cake - perfect for a picnic, Cake, Crumbs and Cooking, ‏2010-06-05
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא תרבות. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
עוגת דובדבנים25214292