המטבח הלבנוני

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המטבח הלבנוני כולל את שלל מסורות ומנהגי הבישול של לבנון, ומאגד בתוכו את מסורותיהם המגוונות של האנשים והעמים שהתיישבו בלבנון לאורך תולדותיה. המטבח הוא בעל שורשים היסטוריים עמוקים, וניתן להתחקות אחרי מקורן של חלק מהמנות עד לימי הפיניקים.

מכירת פירות בצד הדרך בלבנון

המטבח הלבנוני נחשב לחלק מהמטבח הלבנטיני הכללי, ולכן רבים ממאכליו מוכרים בפרט לציבור הישראלי כחלק מן המטבח של ערביי ישראל.

המטבח הלבנוני מתבסס על מגוון רחב של דגנים מלאים, פירות, ירקות, דגים טריים ומאכלי ים. בשר עוף הוא הבשר הנפוץ ביותר, אך נעשה שימוש רב גם בבשר כבש ולעיתים גם בשר עיזים. במטבח הלבנוני נהוג להשתמש בכמויות גדולות של שום ושמן זית, לעיתים יחד עם מיץ לימון. חומוס ופטרוזיליה גם הם מהווים מרכיבים חשוביים בתזונה הלבנונית.[1][2][3]

מאכלים

גבינת לבנה

מנות עיקריות ומתאבנים

מנות ומאכלים לבנונים נפוצים, בין שנהוגים כמתאבנים, כוללים:

  • באבא גנוש (بابا غنوج): חציל מעוך מעורבב עם תבלינים, ולעיתים גם עם טחינה, עגבניות, שמן זית או שום.
  • גבינת חלומי (جبنة حلومي)
  • גבינה עכואית (جبنة عكاوي)
  • זיתים (زيتون) (כמתאבן)
  • חומוס (حمص)
  • חומוס ביל-לחם (حمص باللحم): חומוס עם בשר.
  • כדורי פלאפל (فلافل)
  • לאבנה (لبنة)
  • מוסקה ערבית (مسقعة): חציל בגריל מרוסק, בתוספת שמן זית, עגבנייה, בצל ושום.
  • ת'ום (ْتُوم): רוטב שום פופולרי שמקורו בלבנון. בעיירה זע'רתא נאכל בתוספת נענע.
טאבולה

סלטים

מאפים

  • ספיחה (صفيحة): בצק אפוי עגול ודק, עליו בשר קצוץ (לרוב בשר כבש), ירקות קצוצים, פטרוזיליה ובצל, ותבלינים כגון פפריקה, קינמון ופלפל צ'ילי.
  • מנקיש (مناقيش): מאפה בצק דק ופריך הנפוץ בכל אזור הלבנט, מכוסה בשכבת זעתר.
  • קעק (كعك): לחם רחוב לבנוני נפוץ שלרוב נאכל כחטיף. בגרסתו הנפוצה מכוסה בשומשום, בגרסה אחרת - מצופה בזעתר. אוכל רחוב פופולרי בלבנון הוא קעק במילוי כנאפה.

מנות עיקריות

ספוף

מאכלים מתוקים

מאכלים מתוקים לבנונים נפוצים, בין שנהוגים כקינוחים או כמאכלי רחוב, כוללים:

כרם בחבל הבקאע

משקאות

הערות שוליים

  1. ^ Sean Sheehan, Lebanon, New York: Marshall Cavendish, 1997, מסת"ב 0-7614-0283-7
  2. ^ Kamal Al-Faqih, Classic Lebanese cuisine : 170 fresh and healthy Mediterranean favorites, Guilford, Conn.: ThreeForks, 2009, מסת"ב 978-0-7627-5649-0
  3. ^ Laura Perdew, Understanding lebanon today., 2014, מסת"ב 978-1-61228-676-1


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32745338המטבח הלבנוני