עוגת בטנברג

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
גרסה מ־15:08, 29 במאי 2018 מאת שרגא (שיחה | תרומות) (גרסה אחת של הדף wikipedia:he:עוגת_בטנברג יובאה: ייבוא מוויקיפדיה העברית, ראה רשימת התורמים.)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת בטנברג

עוגת בטנברגאנגלית: Battenberg cake) היא עוגת ספוג פופולרית במטבח הבריטי המוגשת לרוב במסגרת ארוחת תה של מנחה. בעת חיתוך העוגה מתקבל מראה של מעין לוח שחמט בשני צבעים - ורוד וצהוב. העוגה לרוב מצופה בשכבת מרציפן.

העוגה מורכבת משתי עוגות, כאשר צבעה של האחת ורוד והשנייה צהוב, וחיתוכן לרצועות מרובעות שוות ברוחבן, גובהן ואורכן, וסידורן אחת על השנייה כאשר הרצועות מודבקות בריבת אפרסקים, לימון או אוכמניות.

היסטוריה

על פי הסברה המקובלת, העוגה נאפתה לראשונה בשנת 1884 לכבוד יום נישואיה של ויקטוריה, נסיכת הסה, נכדתה של המלכה ויקטוריה עם לודוויג פון באטנברג, כאשר ארבעת צבעי הריבועים מייצגים את ארבעת נסיכי בטנברג: לודוויג, אלכסנדר בטנברג, נסיך בולגריה, הנרי ופרנסיס.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת בטנברג בוויקישיתוף