מישור אדומים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

אזור התעשייה "מישור אדומים"
מישור אדומים במבט מכפר אדומים

מישור אדומים הוא אזור תעשייה ממזרח להתנחלות מעלה אדומים, השייך אליה מבחינה מנהלית. במרכז אזור התעשייה מישור אדומים, ניצבים שרידי מנזר חאן אל אחמר, הנקרא גם "מנזר אותימיוס ה"קדוש"". אבטימיוס היה נזיר מתבודד נוצרי שפעילותו באזור מתוארכת למאה ה-5.

בפארק אדומים כ-1,550 דונם, מתוכם כ-1,240 דונם בבעלות מפעלים וחברות פרטיות.[1]

היסטוריה

בשנת 1975 הקים "גרעין מעלה אדומים" את המבנה הראשון על גבעה שנקראת כיום "גבעת המייסדים". בשנת 1977 החליטה ממשלת ישראל להעניק ליישוב החדש הכרה של מועצה מקומית, וחברי הגרעין עברו למקום היישוב החדש במקום המוכר כיום כעיר מעלה אדומים.

ב"גבעת המייסדים" נותרה כיום ההתנחלות מישור אדומים, וסביב לה התפתח "פארק תעשיות אדומים", המהווה את אזור התעשייה של מעלה אדומים, ומשמש יזמים ומשקיעים מאזור ירושלים רבתי. כיום יש בפארק אדומים יותר מ 400 מפעלים ובתי עסק במגוון רחב של תחומים, ובפרט בתעשייה, מסחר, מכון רישוי, מוסכים, מזון, טקסטיל, חומרי בניין, אלומיניום, מתכות, נגריות, דפוס ועוד.[2] שבהם מועסקים כ-15000 פועלים. אחד ממאפייניו של אזור התעשייה הוא העסקת פועלים פלסטינים ובדואים, המועסקים במפעלים המנוהלים על ידי ישראלים, בדומה לאזורי תעשייה נוספים ביהודה ושומרון.

עקב התנגדות לתוצרת שמקורה במפעלים ישראליים בשטחי יהודה והשומרון, חלק מהמפעלים באזור התעשייה העתיקו את פעילותם לתוך תחומי הקו הירוק.[3] בשנת 2015, הועתק מפעל סודהסטרים לאזור התעשייה עידן הנגב שליד להבים.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0