עוגת חג המולד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגת חג המולד
עוגת חג המולד מעוטרת
עוגת חג המולד מעוטרת

עוגת חג המולדאנגלית: Christmas cake) היא עוגת פירות מעוטרת המוגשת כקינוח בסיום ארוחת ערב מדי חג המולד בממלכה המאוחדת, אירלנד ומדינות חבר העמים הבריטי.

העוגה מכילה פירות יבשים, צימוקים שקדים ודובדבנים ומעוטרת במרציפן או זיגוג סוכר. יש המוסיפים לעוגה אלכוהול.

הגרסה הסקוטית של העוגה נקראת "עוגת דנדי" על שם העיר דנדי בסקוטלנד, בה נוצרה גרסה זו המכילה ויסקי.

גרסאות אחרות של העוגה מכילות קרם תפוחים או תפוחים פרוסים.

לפעמים מכניסים לתוך העוגה מטבע או טבעת והמוצא אותה מביע משאלה, או שהעושים כן מאמינים שהוא יזכה למזל טוב בשנה שלאחר מכן.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא עוגת חג המולד בוויקישיתוף


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0