דיונים ספציפיים בעניין התקצירים עדיף לקיים בדף השיחה של הערך המומלץ עצמו (למשל, שיחה:עכו) משום שסביר להניח שהטקסט הועתק או התבסס על הערך המומלץ. דיונים כלליים מתקיימים בשיחת פורטל:ערכים מומלצים.
כל מה שקשור לפורטלים (קבועים, פורטל היום והאקראיים) נמצא בדף תבנית:עמוד ראשי/פורטלים. להלן הפורטלים הקבועים, שאינם מתחלפים (דיונים בעניינם בדף שיחה:עמוד ראשי)
הפורטלים האקראיים מבוססים על Javascript שנמצא כאן. בדף תבנית:פורטלים מתחלפים מוגדרת רשימת הפורטלים המוצגים בעמוד הראשי על בסיס אקראי. מטרתו של הדף תבנית:פורטלים מתחלפים/תמונות לוודא שכל התמונות שברשימה אכן תקינות. דיונים בעניין הצגת הפורטלים האקראיים מתקיימים כאן.
יום זה מופיע במגילת תענית כ-"יום טוב" גם לכל עם ישראל שאסור להתענות ולהספיד בו. בעקבות זאת נהגו בקהילות החסידים שלא לומר בו תחנון בתפילה. בשנים שחל פסח ביום ראשון, חלה תענית שני בתרא ביום זה. בקהילות שהפסיקו לומר תחנון - נוצרו חילוקי מנהגים אם לנהוג בה"ב ביום זה או לדחותו.
יש הנוהגים לאכול מצות ביום זה. אך יש כתבו שעדיף לאכול את המצות בליל ט"ו - אז היה נאכל קרבן הפסח השני. בחסידויות מסוימות (כגון חסידות קרעטשניף) נהוג שהאדמו"ר עורך טיש מיוחד לכבוד פסח שני, במהלכו הוא מקיים את סימני ליל הסדר (כולל ארבע כוסות, כרפס, מצה ומרור) והחסידים שרים שירי פסח. אירוע זה מתקיים מדי שנה, במוצאי פסח שני.
פחד מהספרה ארבע, הידוע גם כטטראפוביה, הוא אמונה טפלה נפוצה במדינות מזרח אסיה כדוגמת סין, יפן, קוריאה וטאיוואן. המילה בסינית עבור המספר "ארבע" היא 四 (בפין-יין: sì), והיא נשמעת דומה מאוד למילה "מוות" (死 בפין יין sǐ) בדיאלקטים רבים של סינית מדוברת. באופן דומה, המילה ביפנית למספר 4 (שי) ובקוריאנית (사, סא) נשמעות דומות למילה "מוות" בכל אחת מהשפות. במדינות אלו נעשה מאמץ מיוחד להימנע מהופעה או מאזכור של הספרה 4. באופן דומה נמנעים במקומות אלו משימוש במספרים 14, 24, וכו' בשל הספרה 4 המופיעה בהם. כך למשל, מדלגים על מספרים אלו במספרי הקומות, החל מבתי מלון ומשרדים ועד דירות מגורים ובתי חולים. בתרבות המערבית ישנה אמונה טפלה דומה לגבי המספר 13, הידועה בכינוי "טריסקאידקפוביה". מקרה פרטי של אמונה טפלה זו הוא יום שישי ה-13