טיוטה:המכלול:עמוד ראשי/הסברים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ההסברים מודגשים בצהוב. ניתן להציג את העמוד הראשי נכון ליום מסוים באמצעות הקוד

{{:עמוד ראשי|תאריך}}

כאשר תאריך הוא תאריך בפורמט

7 may 2010
ברוכים הבאים למכלול!
ברוכים הבאים למכלול!
המכלול הוא מיזם לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, יהודית ומהימנה בלשון נקייה ובאספקלריה תורנית, שאותה כולם יכולים לערוך. כעת יש במכלול {{מספר ערכים}} (לא מדובר בתבנית, כי אם ב"מילת קסם", המחזירה את מספר הערכים הנוכחי) ערכים, מתוכם 2,886 ערכים שנוצרו במכלול
המכלול הוא מיזם לחיבור אנציקלופדיה שיתופית, יהודית ומהימנה בלשון נקייה ובאספקלריה תורנית, שאותה כולם יכולים לערוך. כעת יש במכלול 360,226 ערכים, מתוכם 2,886 ערכים שנוצרו במכלול
עניינא דיומא

ספירת העומר

ערך מומלץ

היום בלוח השנה
היום בלוח השנה

היום בהיסטוריה

פורטלים

כל מה שקשור לפורטלים (קבועים, פורטל היום והאקראיים) נמצא בדף תבנית:עמוד ראשי/פורטלים. להלן הפורטלים הקבועים, שאינם מתחלפים (דיונים בעניינם בדף שיחה:עמוד ראשי)

כאן מוצג פורטל היום. הוא מתבסס על התבנית {{דף מתחלף|פורטלים}} וניתן למצוא הוראות מורחבות בדף תבנית:דף מתחלף/עזרה.

הפורטלים האקראיים מבוססים על Javascript שנמצא כאן. בדף תבנית:פורטלים מתחלפים מוגדרת רשימת הפורטלים המוצגים בעמוד הראשי על בסיס אקראי. מטרתו של הדף תבנית:פורטלים מתחלפים/תמונות לוודא שכל התמונות שברשימה אכן תקינות. דיונים בעניין הצגת הפורטלים האקראיים מתקיימים כאן.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים - טוען פורטלים...)
אמנות פיזיקה
גאוגרפיה כימיה
תמונת היום

הידעת

חדשות ואקטואליה

תבנית:חדשות ואקטואליה - התוכן מתבסס על תוספות ועריכות ידניות, והוא לפיכך מוגן חלקית בפני עריכת אנונימיים ומשתמשים חדשים. דיונים בעניינו במתקיימים בדף שיחת תבנית:חדשות ואקטואליה.


{{{title}}}

פסח שני חל בי"ד באייר, חודש בדיוק אחרי ערב פסח, ובו ניתנת שוב ההזדמנות להקריב קרבן פסח עבור אנשים שנמנע מהם להקריבו במועדו משום שהיו טמאים או רחוקים ממקום המקדש בי"ד בניסן.

יום זה מופיע במגילת תענית כ-"יום טוב" גם לכל עם ישראל שאסור להתענות ולהספיד בו. בעקבות זאת נהגו בקהילות החסידים שלא לומר בו תחנון בתפילה. בשנים שחל פסח ביום ראשון, חלה תענית שני בתרא ביום זה. בקהילות שהפסיקו לומר תחנון - נוצרו חילוקי מנהגים אם לנהוג בה"ב ביום זה או לדחותו.

יש הנוהגים לאכול מצות ביום זה. אך יש כתבו שעדיף לאכול את המצות בליל ט"ו - אז היה נאכל קרבן הפסח השני. בחסידויות מסוימות (כגון חסידות קרעטשניף) נהוג שהאדמו"ר עורך טיש מיוחד לכבוד פסח שני, במהלכו הוא מקיים את סימני ליל הסדר (כולל ארבע כוסות, כרפס, מצה ומרור) והחסידים שרים שירי פסח. אירוע זה מתקיים מדי שנה, במוצאי פסח שני.

{{{title}}}

פורטל היום

פורטל הטכנולוגיה הוא שער לקשת רחבה של דרכים בהן רותם האדם את הידע המדעי לכלים, מכונות, חומרה, תוכנה, שיטות ומערכות, ולהשפעתם על ההיסטוריה, החברה והכלכלה האנושיים, הסביבה והאקולוגיה.

פורטל היום

פורטל הטכנולוגיה הוא שער לקשת רחבה של דרכים בהן רותם האדם את הידע המדעי לכלים, מכונות, חומרה, תוכנה, שיטות ומערכות, ולהשפעתם על ההיסטוריה, החברה והכלכלה האנושיים, הסביבה והאקולוגיה.

פורטלים אקראיים
(כל הפורטלים | טוען פורטלים...)
חלב פיזיקה
גאוגרפיה כימיה
{{{title}}}

פחד מהספרה ארבע, הידוע גם כטטראפוביה, הוא אמונה טפלה נפוצה במדינות מזרח אסיה כדוגמת סין, יפן, קוריאה וטאיוואן. המילה בסינית עבור המספר "ארבע" היא 四 (בפין-יין: sì), והיא נשמעת דומה מאוד למילה "מוות" (死 בפין יין sǐ) בדיאלקטים רבים של סינית מדוברת. באופן דומה, המילה ביפנית למספר 4 (שי) ובקוריאנית (사, סא) נשמעות דומות למילה "מוות" בכל אחת מהשפות. במדינות אלו נעשה מאמץ מיוחד להימנע מהופעה או מאזכור של הספרה 4. באופן דומה נמנעים במקומות אלו משימוש במספרים 14, 24, וכו' בשל הספרה 4 המופיעה בהם. כך למשל, מדלגים על מספרים אלו במספרי הקומות, החל מבתי מלון ומשרדים ועד דירות מגורים ובתי חולים. בתרבות המערבית ישנה אמונה טפלה דומה לגבי המספר 13, הידועה בכינוי "טריסקאידקפוביה". מקרה פרטי של אמונה טפלה זו הוא יום שישי ה-13

{{{title}}}
ממראות הרעידה
ממראות הרעידה
  • -
{{{title}}}
פרידריך מרץ
פרידריך מרץ

נפטרו לאחרונה: מרגוט פרידלנדר, דייוויד קופ, אבינעם וינוגרד, קלאופה מסויה, אלכסנדרה בלו, דייוויד סוטר

מיזמי מכון חכמת התורה
מכון חכמת התורה
תבנית:עמוד ראשי/תחתית מעודכנת המציגה את תבנית:עמוד ראשי/מיזמים - מדובר בקישורים למיזמי מכון חכמת התורה אחרים. התוכן קבוע ואינו משתנה. דיונים בעניין הקישורים שבו מתקיימים בדף שיחה:עמוד ראשי.