יחסי ישראל – סיירה לאון

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יחסי ישראלסיירה לאון
ישראלישראל סיירה לאוןסיירה לאון
ישראל סיירה לאון.png
ישראל סיירה לאון
שטחקילומטר רבוע)
22,072 71,740
אוכלוסייה
9,855,000 8,914,714
תמ"ג (במיליוני דולרים)
522,033 3,970
תמ"ג לנפש (בדולרים)
52,971 445
משטר
דמוקרטיה פרלמנטרית רפובליקה

בין מדינת ישראל והרפובליקה של סיירה לאון מתקיימים יחסים דיפלומטיים החל משנת 1961. לשתי המדינות אין שגרירויות, אולם שגרירות ישראל בסנגל אמונה גם על סיירה לאון. את סיירה לאון מייצג בישראל הקונסול הכללי ואיש התקשורת הישראלי דוד בן בסט. פול הירשזון, שגריר ישראל בגינאה משמש כשגריר לא תושב בסיירה לאון.

היסטוריה

היחסים כוננו לראשונה בשנת 1961 לאחר שסיירה לאון קיבלה את עצמאותה מבריטניה. היחסים חודשו בשנת 1992. עוד בשנות ה-50 בוצע סחר ביהלומים בין ישראל וסיירה לאון בבורסת היהלומים הישראלית, וגם כיום סיירה לאון היא יבואנית יהלומים מרכזית של ישראל[1].

ישראל מסייעת במספר תחומים לסיירה לאון, זאת מאחר שהיא מהמדינות הנחשלות בעולם. ישראל תרמה מכונת דיאליזה לבית חולים בסיירה לאון. מכונת דיאליזה זו היא היחידה בסיירה לאון והיא אמורה לשרת בערך 6 מיליון אנשים[2].

בשנת 2000, בעיצומה של מלחמת האזרחים בסיירה לאון דיווח העיתון וול סטריט ג'ורנל כי ישראל העבירה באחרונה לממשלת סיירה-ליאון נשק, כולל מטוסים, אמצעי אימון ותחמושת, במטרה לסייע לה במלחמתה נגד המורדים[3].

באוגוסט 2023 הכריז נשיא סיירה לאון, ג’וליוס מאדה ביו, על כוונתו לפתוח את שגרירות סיירה לאון בירושלים[4].

ביקור נשיא סיירה לאון בישראל

שר מממשלת סיירה לאון בביקור רשמי בבורסת היהלומים ברמת גן, אוגוסט 1959

בינואר 2017 ערך נשיא סיירה לאון ארנסט באי קורומה ביקור רשמי בן חמישה ימים בישראל[5]. הוא לווה בפמליית שרי החוץ, החקלאות, התקשורת והאנרגיה של סיירה לאון. במהלך ביקורו נועד עם ראש ממשלת ישראל ושר החוץ בנימין נתניהו והשניים דנו על העזרות ההומינטריות שישראל מעניקה לסיירה לאון ועל שיתוף הפעולה בין שתי המדינות. במהלך הביקור נועד קורומה גם עם נשיא מדינת ישראל ראובן ריבלין ועם שר החקלאות ופיתוח הכפר אורי אריאל. במהלך הביקור הזמין קורומה את נתניהו לביקור בסיירה לאון. הנשיא קורומה ערך ביקור בבורסת היהלומים והתארח אצל נשיא בורסת היהלומים הישראלית, יורם דבש, וחברי הנהלת הבורסה[6].

הסכמים

ישראל מעניקה מלגות לסטודנטים מסיירה לאון כחלק מתוכנית לפיתוח ושיתוף פעולה בינלאומי של סיירה לאון. לישראל וסיירה לאון הסכמים בנושאי חקלאות ופיתוח קהילתי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0