לפי דעתי הילולא זה מילה בארמית ולכן יש לכתוב עם א' ולא עם ה'
שיחה:האסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי (2021)/ארכיון
מראה
האסון הזה היו לו הרבה השלכות, ואחת המרכזיות שבהם זה השערוריה של ל"ג בעומר תשפ"ב, בשביל רבים זה אירוע חשוב מאוד.
לדעתי מן הראוי לייחד פיסקה על זה מכלולאים פעילים
זה דוקא מוזכר אם לא שמת לב
האסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי (2021)#:~:text=בל"ג בעומר תשפ"ב,בעומר בהר מירון.
זה מוזכר כאילו בדרך אגב, בנוגע להפקת הלקחים, אבל לדעתי צריך לייחד לזה פיסקה מיוחדת,
זו היתה שערוריה ציבורית בסדר גודל ענק, ובנוסף זה פתח סימן שאלה גדול לגבי המשך האירועים לשנים הבאות, כך שישנה כאן גם סוגיה ציבורית פתוחה ובלתי פתורה, ישנם מחדלים שהוכחו על ידי כל הגורמים, כמו למשל הגבלת מספר העולים שלא על פי התכנון המקורי, ושלא על דעתו של הפרויקטור, אין לזה איזכור בערך, ולא בשום מקום, אם היתה פיסקה על לג בעומר תשפ"ב היה אפשר להרחיב קצת יותר ולתת מקום יותר מכובד לסוגיה ציבורית בוערת זו.
בלי דרמות. זה נשמע ציטוט מכתבה עיתונאית
בלי מריחות, זה נשמע כמו הדוברות של המשטרה או הפרויקטור.
לדעתי ביטולו של האירוע הגדול ביותר במדינה, והחזרתם של עשרות אלפי אנשים כלעומת שבאו, תוך כדי מחדל חמור, שנעשה כנגד כל ההנחיות וגרם סבל רב לכל כך הרבה אנשים,
כל זה, יכול להכתב בערך בצורה ראויה ומכובדת, לא ביקשתי ערך על זה, רק פיסקה.
הרי בערך אפילו לא מוזכר שההנחיות לא יושמו כהלכה בשטח, על ידי המשטרה, ושהמשטרה הגבילה את העולים יותר מההנחיות של הפרויקטור.
אגב, אני גם הוחזרתי יחד עם מאות אוטובוסים, כך שאני לא צריך כתבות עיתונאיות.
ניסיתי כמה פעמים לעדכן בצורה אוביקטיבית על ההתעללות המשטרתית במאות אלפי עולים למירון בשנת תשפ"ב
וכל פעם העריכה נמחקה
מוזר מאוד
צריך להשתדל להתאים את העדכון למהות הערך, הערך לא מדבר על התנהלות המשטרה מול הציבור החרדי בכלל או במירון בפרט, זה מה שעשיתי וזה לא נמחק (בינתיים) ברוך השם.
לא עכשיו כדי לא להרוס את העדכונים, אבל בהקדם האפשרי צריך לשנות להאסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי (תשפ"א) כנ"ל את האסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי (1911) להאסון בהילולת רבי שמעון בר יוחאי (תרע"א).
הפניות מעולם לא הזיקו לאיש.
לא דיברתי על הפניות אלא על שינוי שם.
אני מצטרף לדעת קובנא
מדובר באירועים בעלי תאריך יהודי, ואין סיבה לכנותם בשנה לועזית
כעת אני נגד חזק. כשיגמרו העדכונים נשוב לדון.
אפשר לדון עכשיו לאחרי גמר העידכונים.
האם עדיין יש עדכונים?
כמובן שהכל מדובר על אחריהם
עוד תקום ועדה ויהיו פרסומים וכו'
המתנה בת כמה חודשים לא תזיק. המכלול לא ייהרס מתאריך לועזי באופן זמני באחד הערכים.
בעד חזק תאריך יהודי. אבל לאחר שתוסר תבנית "אקטואלי" מכל פסקאות הערך.
גם אני מצטרף בכדי שישמר השינוי לעשות זאת אחרי גמר העדכונים אבל אז בטוח שצריך לעשות את השינוי
בויקיפדיה האנגלית יש רשימה ארוכה של מדינות ששלחו תנחומין, מישהו יכול לעדכן?
האם להכניס כאן את השמות?
אנחנו רק בעדכונים מויקי העברית אנחנו עדיין לא בשלב של הכנסת תוכן עצמאי
דוב פרח למה לא?
לכאורה זה מידי ארוך,
אולי מספיק אזכור למדינות ומנהיגי העולם שלחו תנחומין וכו'?
אכן בויקיפדיה האנגלית אוהבים אריכות טרחנית, בעברית הוחלט לקצר ברשימה הזו, החלטה מושכלת יותר לדעתי.
בכל מקרה, הרחבות מקומיות בשלב זה יוצרות כאב ראש עצום למעדכנים, ומומלץ לחכות איתם. אולי אפשר לפתוח טיוטה יעודית עם הרחבות שישולבו בבא העת.
כאשר הביאו את שמות המדינות פיסקו ככה: טורקיה פסיק ואז את ההערה. אני תיקנתי אח"כ ל:טורקיה הערה ואז פסיק אבל תיקנו את ערכתי. איך אתם נוהגים?
אפשר בשתי הדרכים, אבל נהוג לשמור על אחידות בתוך הערך. בכל אופן כפי שכתבתי למטה, עריכות בשלב הזה, בודאי עריכות מינוריות, יוצרות מצב בעייתי ובסבירות גבוהה ידרסו בעדכון מויקי.
שמש מרפא תודה רבה. רציתי לשאול לאו דווקא פה. בכללי. חושבני שכפי שאמרתי יותר מדויק.
אני אישית אוהב לשים הערה שממש קשורה לטקסט, לפני הפסיק. והערה שהיא כללית יותר, אחרי. אבל מקובל לשמור בכל ערך שיהיה אחיד.
(יש כפתור לעריכה אוטומטית, המכונה צ'קטי, שמתריע על ליקויים קלאסיים בעריכות כמו חוסר אחידות בהערות שוליים כמו שמדובר פה, ומציע לבחור כמו איזו אפשרות כולם יהיו. עורכים רבים מריצים את הבדיקה האוטומטית הזו מדי פעם על ערכים, כך שבדרך כלל ערך שיש בו פעם כך ופעם אחרת, יעבור שינוי לאחידות)
כפי שזכור לי המדיניות כיום (או בעבר, אם היה) בויקיפדיה היא שאת ההערות יש למקם קודם הפיסוק, אך גם שם לא מתמקדים בכך הרבה.
נכון שכולם מנסים לטפול על המשטרה את האירוע, אבל כא' שהיה חלק מכל האירוע, וניצל בנס, ואך דיבר עם קרובי משפחה נוספים שהיו בתוך התופת, המשטרה לא חסמה את המדרגות בשלב ירידת ההמון, ועובדה שחלק מהציבור פשוט נפל ישירות על המשטח שתחת המדרגות,
להיפך לא היה כל שוטר באיזור התחתון בתחילת האירוע, רק לאחר שכבר הגיעו הציבור והיתה מפולת בלתי נשלטת, בגלל הדחף של הציבור בתחילת הירידה שלא ראה את המתרחש במדריגות, הגיע המשטרה ובמקביל לפתיחת שני מוקדי יציאה א' מתחילת הירידה וא' בסוף הירידה לפני המדריגות, הם חסמו את המדרגות כדי שהמפולת תיעצר, והציבור ירד א' א',
יש להוסיף כי מצב ההרוגים היה כבר אנוש בזמן זה, מכיוון שכבר עברו כ4-5 דק' מתחילת המפולת.
ואני חושב שעכ''פ כשכותבים את הערך בהמכלול, יש לשכתב את האירוע או במבט נקי לגמרי ללא עירוב רקעים תקשורתיים, או את כל העובדות המליאות, ולא לכתוב שהיה חסום, ואז לכתוב שעדיין לא ברור והאירוע נחקר.
לדעתי אין מה לעשות בנידון. יש כ"כ הרבה גירסאות מה היה כך שאין מה לעשות רק להמתין לסיום התחקיר בתקוה שגם הוא יהיה אמין.
לא הבנתי מה קשורה התמונה לכל נושא האסון?
היה מתאים יותר לעלות תמונות מהמעבר הצר וכד' שיסביר היכן, ובאיזה צורה קרה האסון.
כנ"ל לעלות תמונה/מפה של שטחי ההדלקות שיתאר את תמונת המצב וכו'
מצטרף להנ"ל
התמונה קשורה בהראותה את חצר המערה ריקה ביום ל"ג בעומר, דבר נדיר בהחלט.
אני מנסכים שתמונות הקשורות באופן ישיר יותר לאסון ופרטיו קודמות.
אה חשבתי שמדובר ביום שאחר כך. בקיצור התבלבלתי בגלל התאריך העברי והיום. ודוק.
יואל לוי אם אתה רוצה להוסיף את הרב גרשון, תביא קישור לדבריו.
מצויין, אתה יכול להוסיף.
כמדומה שכ"כ בעיתון יתד נאמן של יום שלישי. ואמ"א.
היה כתוב כאן שרוב הפצועים וההרוגים היו בנקודה העליונה, וזה בלי שום מקור, אני מבין דווקא שהנקודה הבעייתית הייתה בעיקר בערמה התחתונה שהייתה עם מס' רב של קומות, ושם היו רוב הפצועים וההרוגים (אולי לא הפצועים אבל ההרוגים וודאי)
מי שיודע או שיש לו איזה מקור להיכן היה האסון הגדול, מכובד ונשמח שיציין זאת
אני הייתי שם בסוף הרמפה לפני המדרגות ולדעתי היה גם וגם
העיקר היה בזווית, בסוף הרמפה לפני המדרגות, וגם הרבה על המדריגות עצמם, אבל למעלה כנראה שלא
מניין לך?
כיום שכבר נפוצו תיעודים זה פשוט
האם אנו לא נסחפים יותר מדי? אסון מירון הוא בראש ובראשונה אסון יהודי, אנו עם ולא לאום ציוני. לציין שזה אסון אזרחי זה הגדרה ציונית מנותקת ומכוערת.
אסון אזרחי הוא הוא אסון יהודי. בשל העובדה השולית, שאנו חיים במדינה יהודית
מבחינת העובדות הרשמיות של המדינה אין הבדל בין מליוני האזרחים היהודים של המדינה למליוני הערבים שגם הם אזרחים שוים לכל דבר. גם אסון שבו נהרגו ערבים נחשב לאסון אזרחי. מבחינת ויקיפדיה הרואה במדינה את הערך העליון ושמונה את קום המדינה בכל ערך המונה את השנים משנת תש"ח והלאה, האסון הוא אזרחי. מבחינת המכלול, זהו אסון יהודי. פשוט מאוד.
זה ההגדרה האנציקלופדית
השאלה באיזה אנציקלופדיה מדובר...
נגד ההצעה כאן, ונגד השימוש כל הזמן במושג "אנציקלופדיה יהודית" כסיבה ליצור כאן שפה יחודית לא אנציקלופדית ולא מקצועית בשם היהדות.
מספיק הרמה כאן ירודה, לא צריך לרדת עוד יותר.
את דעתך בנושא אנציקלופדיה יהודית אנו יודעים, ואנו מכבדים אותה. לגופו של ענין - אשמח לקבל גם תשובה עניינית לשאלה האם האסון הוא אסון אזרחי - האם זו המשמעות הראשונה שלו - זאת שאמורה להיכנס בנשימה אחת מיד אחרי המילים הראשונות בערך? מבחינתך, בוודאי שכן. אך אשמח גם לשמוע דיעות נוספות.
לדעתי הניסוח תקין.
"אסון יהודי" זה מושג שלא קיים. בנוסף, חלק גדול מתיאור הערך מגיע מתיאור התקשורת, ובין אם זה צודק ובין אם לא - זה הכינוי שנתפס בציבור כהכי מתאים
ר' טישיו נראה לי שלא הבנת את פירוש המילים "אסון אזרחי". לא מדובר על אסון שקשור לאזרחות הציונית, אלא בסך הכל יש חלוקה בין אסונות צבאיים שבהם מעורבים חיילים, לאסונות אזרחיים שבהם מעורבים אזרחים שאינם חיילים.
הערך מציין שמדובר באסון האזרחי הגדול ביותר מאז קום המדינה, כיון שאסונות צבאיים היו גם גדולים יותר.
הניסוח מצוין, ברור שאין כזה דבר אסון יהודי, במיוחד שזה לא קרה בגלל יהדותם של הנספים (שלא כמו פיגוע למשל)
ובוודאי שכאן המציאות היא שזה האסון האזרחי הגדול ביותר, שזה כולל את היהודי בק"ו, ובכלל מאתים מנה
אם תמצא שזה היה למשל האסון היהודי הכי גדול שהיה לעם ישראל מאז היותו לגוי וכדו' אתה מוזמן לציין זאת.