בועז טופורובסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בועז טופורובסקי
לידה ד' באב ה'תש"מ (גיל: 44)
מדינה ישראלישראל ישראל
מפלגה יש עתיד
סיעה יש עתיד, כחול לבן, יש עתיד – תל"ם
חבר הכנסת
5 בפברואר 201331 במרץ 2015
(שנתיים ו־7 שבועות)
30 באפריל 2019 – מכהן
(5 שנים ו־31 שבועות)
כנסות ה־19, 2125
יושב ראש הקואליציה
9 במאי 202215 בנובמבר 2022
(27 שבועות ויומיים)
תפקידים בולטים נוספים

בועז טופורובסקי (נולד ב-17 ביולי 1980) הוא חבר כנסת ויו"ר סיעת יש עתיד. בעבר כיהן כיושב ראש הקואליציה בכנסת ה-24. טרם כניסתו לפוליטיקה היה יושב ראש התאחדות הסטודנטים בישראל.

ביוגרפיה

בועז טופורובסקי נולד בראשון לציון ושם גם גדל. הוא למד בבית ספר היסודי חביב. עם שחרורו מצה"ל החל ללמוד באוניברסיטת תל אביב והפך לפעיל במועצת הסטודנטים למשפטים, באגודת הסטודנטים של האוניברסיטה ובתא הסטודנטים "הדור החדש", המזוהה עם מפלגת העבודה. בעל תואר ראשון במשפטים וכלכלה ותואר שני במשפטים, מאוניברסיטת תל אביב.[1]

פעילות ציבורית

במהלך לימודיו כיהן במספר תפקידים באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב וב-2005 נבחר לתפקיד יושב ראש אגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, אותו מילא במשך שנתיים, עד ספטמבר 2007. במהלך כהונתו היה טופורובסקי ממובילי מאבק הסטודנטים נגד הקמת ועדת שוחט לבחינת מערכת ההשכלה הגבוהה ושביתת הסטודנטים הארוכה בתולדות מדינת ישראל. עם סיום תפקידו כיושב ראש אגודת הסטודנטים כיהן כיועץ בכיר[דרושה הבהרה] לשר הרווחה והשירותים החברתיים, יצחק הרצוג. במסגרת תפקידו זה היה אחראי, מטעם השר, על הטיפול במוסד לביטוח לאומי ועל יחידות הסמך של משרד הרווחה (הרשות לשיקום האסיר, חברת המשקם והקרן למפעלי שיקום)[דרוש מקור].

לאחר התפטרותו של יושב ראש התאחדות הסטודנטים בישראל, איתי שונשיין, עזב טופורובסקי את תפקידו במשרד הרווחה והתמודד על תפקיד יו"ר ההתאחדות. ב-18 במאי 2008 נבחר להחליף את שונשיין בתפקיד היו"ר, וכיהן בתפקיד עד אוקטובר 2010, אז הוחלף על ידי סגנו איציק שמולי. במסגרת כהונתו כיו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, הצליח טופורובסקי לאחד בין ארגוני הסטודנטים השונים ברחבי הארץ ולהביא, בפעם הראשונה לאחר שנים רבות של ניסיונות, להקמתו של ארגון ארצי, יציג ואחיד לכל ארגוני הסטודנטים השונים.[2]

טופורובסקי היה ממקימי תנועת "רוב העיר", אשר התמודדה בתל אביב במסגרת הבחירות לרשויות המקומיות שנערכו בנובמבר 2008 וזכתה בשלושה מושבים במועצת עיריית תל אביב. בנובמבר 2008 ייסד את "צבר – מפלגת הצעירים של ישראל" שמטרתה להחזיר לסדר העדיפויות את השבתו של גלעד שליט, הקמת רשות לאומית לקידום צעירים, לתמוך כלכלית בעסקים צעירים באמצעות הקלות והטבות לעצמאיים צעירים וכן לגרום להורדת שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה בהתאם לועדת וינוגרד,[3] ועמד בראש רשימת המפלגה, שהתמודדה בבחירות לכנסת ה-18, אך לא עברה את אחוז החסימה. במרץ 2011 מונה למשך שנתיים ליושב ראש דירקטוריון של חברת "איסתא ליינס", שהיא חברה ציבורית בבעלות חלקית של התאחדות הסטודנטים.[4]

פעילות פוליטית

הכנסת ה-19 וה-21

טופורובסקי, 2011

טופורובסקי היה ממקימי מפלגת "יש עתיד", ונבחר מטעמה לכנסת בשנת 2013 בבחירות לכנסת התשע עשרה לאחר שדורג במיקום ה-18 ברשימת המפלגה בה כיהן כחבר בוועדת כספים ובוועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת וכיו"ר ועדת המשנה לוועדת הכספים בנושא הסדרת הרגולציה לזירות מסחר אלטרנטיביות "פורקסט". במסגרתה, העביר את הסדרת שוק חברות הפורקס בישראל אחרי שנים שהשוק היה פרוץ.[5][6] כמו כן, הקים ועמד בראש השדולה למען הסטודנטים וההשכלה הגבוהה.

בבחירות לכנסת העשרים הוצב במקום ה-14 ברשימת יש עתיד, ולא נבחר לכנסת. לאחר הבחירות מונה לתפקיד ראש מטה השטח של יש עתיד, וכמו כן הוא חבר בהנהלת המפלגה. באותה שנה, במסגרת פרשת אקיוטק, טופורובסקי היה חבר הכנסת היחיד אשר עמד ותמך בנפגעי אקיוטק ואף הוביל את המאבק הציבורי – פרלמנטרי. תמיכתו הובילה את בית המשפט לנקוט בהליכים משפטיים.[7][8]

בבחירות לכנסת העשרים ואחת הוצב במקום ה-13 ברשימת יש עתיד, ולאחר האיחוד עם מפלגת חוסן לישראל מוקם במקום ה-30 ברשימת "כחול לבן" ומונה למנהל מטה השטח של הרשימה, אשר זכתה לכ-35 מנדטים. לאור זאת, הושבע טופורובסקי כחבר כנסת.

הכנסת ה-22 וה-23

במערכות הבחירות לכנסות העשרים ושתיים והעשרים ושלוש הוצב טופורובסקי שוב במקום ה-13 ברשימה והמשיך לנהל את מטה השטח של "כחול לבן". במהלך הכנסת העשרים ושלוש התפצלה "כחול לבן" וטופרובסקי ושאר כחול לבן עברו לסיעת יש עתיד – תל"ם.

בראשית הכנסת העשרים ושלוש נבחר טופורובסקי לעמוד בראש ועדת המשנה למאבק בתאונות הדרכים, מטעם ועדת הכלכלה. הוועדה התכנסה מספר פעמים לדיונים בנושאי בטיחות לרוכבי הדו-גלגלי, מעורבות רכבים כבדים בתאונות דרכים, בטיחות בדרכים בקרבת מוסדות חינוך, קידום תוכנית לאומית רב שנתית במאבק לצמצום הקטל בדרכים ועוד. במהלך הכנסת העשרים ושלוש קידם טופורובסקי תקציבים להתאמת מעקות הבטיחות לרכב דו-גלגלי ורפורמה בהכשרת רוכבי האופנועים. בנוסף, בהובלתו נוספו שלושה תמרורים חדשים בקרבת מוסדות חינוך, להגברת הבטיחות בדרכים.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים וארבע בשנת 2021 הוצב במקום ה-12 ברשימת "יש עתיד" לכנסת.[9]

הכנסת ה-24

לאחר מערכת הבחירות בה יש עתיד קיבלה את מספר המנדטים השני בגודלו בכנסת והצליחה להקים ממשלת אחדות, מונה טופורובסקי לממלא מקום יו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת יש עתיד בכנסת. לאחר פרישת עידית סילמן, מונה על ידי נפתלי בנט ויאיר לפיד לתפקיד יו"ר הקואליציה. בדצמבר 2021, נבחר טופורובסקי לעמוד בשנית כראש ועדת המשנה לקידום הבטיחות בדרכים מטעם ועדת הכלכלה.

משפחתו

סבא רבא שלו הוא יצחק לייב טופורובסקי ממייסדי ראשון לציון. בועז נשוי לשלי הרמן-טופורובסקי ואב לשלושה.[10] הם מתגוררים בנס ציונה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בועז טופורובסקי בוויקישיתוף

הערות שוליים


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35311899בועז טופורובסקי