קרב יתד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קרב יתד
מערכה: מתקפת הפתע
מלחמה: מלחמת חרבות ברזל
תאריכי הסכסוך 7 באוקטובר 20238 באוקטובר 2023 (כמה שעות)
מקום יתד, ישראל ישראלישראל
תוצאה הצלת המושב מטבח
הצדדים הלוחמים

ישראלישראל ישראל

חמאסחמאס חמאס

מפקדים

חמאסחמאס

כוחות
אבדות

מספר פצועים, אין הרוגים.

לפחות 15 מחבלים הרוגים

קרב יתד התרחש ב-7 באוקטובר 2023, במסגרת מתקפת הפתע על ישראל. במהלך הקרב הסתערו מחבלים המשתייכים לארגון הטרור חמאס על המושב יתד שבחבל שלום, במטרה לבצע טבח בתושבי המושב ולחטוף אזרחים לרצועת עזה.

רקע

Postscript-viewer-blue.svg ערך מורחב – מתקפת הפתע על ישראל (2023)

בבוקר שבת שמחת תורה ה'תשפ"ד, 7 באוקטובר 2023, פתחו ארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האסלאמי הפלסטיני במתקפת פתע על ישראל. בחסות ירי של אלפי רקטות, חדרו כ-3,500 מחבלים לעשרות יישובים ישראליים ומתקנים צבאיים בעוטף עזה וסביבתו, תוך ניהול קרבות ירי נגד כוחות ביטחון מעטים. המחבלים ביצעו מעשי טבח ופגיעה בנשים, רצחו 779 אזרחים, וחטפו לרצועת עזה כ-253 אנשים, ובהם נשים, קשישים ותינוקות. בשעות הראשונות נלחמו נגדם כיתות הכוננות, שוטרי משטרת ישראל, לוחמי הימ"מ וחיילי צה"ל כשהם בנחיתות מספרית. בקרבות נהרגו כ-1,550 מחבלים בשטח ישראל, ובצד הישראלי נהרגו 55 שוטרים, 10 אנשי שירות הביטחון הכללי ו-301 חיילים.

מהלך הקרב

כבר בעת מתקפת הפתע מוקדם בבוקר, נכנסו ליישוב 15 מחבלים על טנדרים ואופנועים. חברי כיתת הכוננות של המושב וכן לוחמים מגדוד קרקל בפיקודה של אור ליבני-בן יהודה ניהלו קרב עם המחבלים והצליחו לבלום אותם וגם לחסל אותם.[1] עם זאת, כל תשתיות התקשורת והחשמל ביישוב נפגעו. התושבים נאלצו לשבת בממ"ד במשך כ-32 שעות ללא מזגן ובחום כבד, ללא תקשורת וללא מידע בשעות קריטיות אלו.[2]

בכניסה לאחד הבתים נתפסו מחבלים עם כמויות נשק גדולות, כולל RPG. הם החלו לירות על משפחות ביישוב אך אלו לא נפגעו. המחבלים הללו חוסלו ואחרים ברחו מהיישוב כשנתקלו בכוח כיתת הכוננות.

בערב התעקשה כיתת הכוננות להמשיך ולטהר את היישוב ממחבלים. הם סברו כי נותרו מחבלים ביישוב ואכן גילו אותם מתבצרים באחד הבתים וחיסלו אותם.

הקרב היה אחד משני קרבות שהתרחשו בחבל שלום בדרום העוטף ביחד עם קרב פרי גן.

יום לאחר מכן, ב-8 באוקטובר נמצאו בישוב מספר מחבלים נוספים ממתקפת הפתע וחוסלו על ידי צה"ל.[3]

במהלך טיהור המושב ממחבלים התברר מיקום חלקם בין היתר על ידי חקירתם של מחבלים שנתפסו קודם. החקירה בוצעה על ידי תושבת המושב.[4]

ראו גם

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0