ישיבת באר יצחק (קריית יערים)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בנין הישיבה בקריית יערים

ישיבת באר יצחק היא ישיבה גדולה חרדית-ספרדית השוכנת בקריית יערים.

תולדות הישיבה

הישיבה הוקמה על ידי איש העסקים החרדי דוד דרויש בהוראת רבו רבי משה שפירא בשנת ה'תשס"ב, ונקראה על שם אביו של דרויש ר' יצחק דרויש.

בתחילה כיהן בראשות הישיבה הרב אליהו ציון סופר, אך בעקבות חילוקי דעות עם דרויש הוא בחר לעזוב את הישיבה יחד עם כל הבחורים וכמעט כל הצוות והקים את 'ישיבת רכסים'. דרויש גייס את הרב מנשה טופיק-אביעזרי (בנו של הרב יעקב תופיק אביעזרי) שכיהן עד אז כראש כולל בראשותו - לכהן בראשות הישיבה, בשנים הראשונות כיהנו לצידו בהנהגת הישיבה רבי בצלאל גלינסקי (בנו של רבי יעקב גלינסקי) ורבי איתמר דביר (בנו של הרב יהודה מאיר דביר) שכיהן כמשגיח, עד שעבר לישיבת "דעת חיים" בבין וגן בירושלים.

בשנותיה הראשונות של הישיבה היא נהנתה מרוח גבית מישיבת תושיה בעיקר בכך שהרב אביעזר פילץ ורבי יעקב פרידמן מסרו בה שיעורים ושיחות, כמו כן, רבי משה שפירא היה מגיע לישיבה לשיחות חיזוק קבועות, דבר נדיר אצלו.

בחודש מאי 2014 דווח על 150 תלמידים הלומדים בישיבה[1], המספר הכפיל את עצמו עד לשנת 2020 וכיום לומדים בישיבה כ-300 בחורים.

לקראת שנת הלימודים ה'תשע"ז התקבלו לשיעור א' בישיבה 60 בחורים[2], לקראת ה'תשע"ח התקבלו 80 בחורים[2], בה'תש"פ כ-70 בחורים ובה'תשפ"א כ-90 בחורים.

צוות הישיבה:

הר"מים הם: הרב צמח פרץ, הרב שלמה רביבו, הרב שמעון אביעזרי, והרב יאיר נבון.

בתחילה כיהן בה כמשגיח הרב איתמר דביר, בהמשך כיהן במשרה זו הרב דוד יצחק פלג, אך מאז פרישתו לא מכהן בה משגיח. עם זאת מכהנים הרב יחיאל פולטוב והרב מנחם מנדל שבדרון (נכדו של ר' שלום שבדרון) כ'משגיח קטן'.

בשנת תשפ"ד נכנס לכהן בה כמשגיח הרב דוד מזרחי.

המבנה בו שוכנת הישיבה

בתחילת שנות ה-70 עלה הרעיון להעלות לארץ ישראל את ישיבת טלז מן העיר קליבלנד שבארצות הברית. נדבן יהודי בשם אירווינג סטון תרם את הכסף להקמת מבנה ישיבה מרשים על ראש הגבעה שבמרכז השטח, וסביבו הוקמו מבני המגורים לתלמידים ולמורים.[3] התכנית לא יצאה אל הפועל, ובמשך שנים רבות עמד רוב שלד המבנה כמעט ללא שימוש, בעוד רק חלקים קטנים ממנו שימשו את ישיבת "נווה ציון".

במהלך שנת 2013 שופץ המבנה לאחר שנרכש על ידי דוד דרויש לטובת הישיבה ונחנך בערב ראש השנה ה'תשע"ד.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0