ישיבת חברון-גאולה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף ישיבת חברון־גאולה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישיבת חברון-גאולה
אין תמונה חופשית
ישיבה גבוהה
תקופת הפעילות תשמ"ז–תשע"ב

ישיבת חברון-גאולה היא ישיבה חרדית ליטאית שהייתה קיימת בירושלים. הישיבה הוקמה בשנת תשמ"ז (1987) במבנה ישן של ישיבת חברון כנסת ישראל שהתפנה על ידי ישיבת חברון כנסת ישראל עם עזיבתה לשכונת גבעת מרדכי בשנת תשל"ו (1976).

הישיבה הוקמה על ידי רבי חיים סרנא, בנו של ראש ישיבת חברון כנסת ישראל רבי יחזקאל סרנא. היא התקיימה עד לשנת תשע"ב (2012) לערך (ראו להלן).

הרקע להקמת הישיבה

בשנת תשמ"ז פרש הרב חיים סרנא מישיבת חברון כנסת ישראל עקב מחלוקת עם מנהל הישיבה יצחק חברוני בנו של הרב משה חברוני. לאחר הסכם פשרה, הקים הרב סרנא ישיבה משלו בבניין הישן של הישיבה בשכונת גאולה. ישיבתו כונתה "ישיבת חברון-גאולה", הישיבה נועדה לשמש כהמשך לישיבת חברון כנסת ישראל ההיסטורית.

בראשות הישיבה עמדו הרב חיים סרנא והרב שמואל יעקב בורנשטיין.

בשנת תש"ס (2000) עם הקמתה של ישיבת 'קריית מלך' בבני ברק, הוזמן הרב שמואל יעקב בורנשטיין לכהן בה כראש ישיבה, בעקבות זאת עזב את הישיבה ועבר לגור בבני ברק. עם עזיבתו זומנו לישיבה המשגיח הרב נפתלי קפלן והרב יהושע אייכנשטיין. כחלק משיפור הלימוד בישיבה הוחלט על הקמת שני בתי מדרש בתוך בנין הישיבה, כשהאחד מכיל את בחורי הישיבה הבוגרים יותר, והשני נקרא בשם 'כנסת יחזקאל', במהלך השנים עזבו השניים את הישיבה ובתי המדרש התאחדו.

הישיבה בהר נוף

לאחר פטירת הרב חיים סרנא (תשע"א), שימש הרב אלחנן שוימר כראש ישיבה בפועל. בשנת תשע"ב החליט הרב ברוך סולובייצ'יק חתנו של הרב סרנא ויורשו, להשכיר את מבני הישיבה[1][2], ולמזג את הישיבה עם ישיבת כנסת מרדכי משכונת הר נוף. בשנת תשע"ג עזב הרב שוימר את הישיבה, מה שהיווה סתימת הגולל על ישיבת חברון גאולה[3].

בנין הישיבה

בנין הישיבה הושכר לישיבת "אמיתה של תורה", ובשנת 2021 שכרה ישיבה לצעירים "משכן שלמה" בראשות הרב פרוידיגר את הבניין.

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ ראו https://www.jdn.co.il/favorite/64785/
  2. ^ ישי כהן, חברון גאולה: מה יעלה בגורל הישיבה?, באתר כיכר השבת, ‏2012-04-21
  3. ^ ישראל כהן, האם חברון גאולה עומדת לפני פירוק?, באתר כיכר השבת, ‏5 באוגוסט 2013
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0